VMware vSphere lab del 3 – Opsætning af Domain Controller/Storage Server

posted in: Alle Blogs, VMware | 0

Opsætning af Domain Controller/Storage Server

I del 2 viste jeg, hvordan du kan konfigurere din første ESXi host, nu går vi skridtet videre og sætter vores Domain Controller/Storage Server op. 

For at vi senere hen kan sætte vCenter Appliancen op, er vi nødt til at få vores navneopløsning på plads, så nu vil være et godt tidspunkt at sætte din Domain Controller op.

Her skal du bare installere en almindelig Windows 2012/2016 server.

Da jeg også bruger samme maskine som Storage system, tilføjer jeg en ekstra disk som skal bruges til iSCSI LUNs og NFS. Jeg har sat min til 200GB.

Desuden skal maskinen have et netkort i det net, som du bruger som dit storage netværk (eller flere hvis du ønsker at køre load balancing).

 

Min VM ser således ud:

 

Jeg bruger NAT nettet til management, og de to LAN-segmenter er IPStorage og IPStorage2 i mit setup.

Når Windows installationen er fuldført, omdøber jeg netkortene, og giver dem statiske adresser (hos mig er 192.168.58.0/24 mit management net, mens 172.16.58.0/24 og 172.17.58.0/24 er storage net)

 

Sæt derefter computernavn på maskinen og installer Active Directory som normalt (jeg bruger vmwaretest.local som domæne navn).

Når det er afsluttet, skal du oprette en reverse lookup zone i DNS med IP adresserne for dit management netværk (det er nødvendigt, da vCenter Appliance installationen ellers vil fejle).

 

Det er også en fordel at sætte en DNS forwarder op til at pege på dit NAT netværks DNS (i mit setup 192.168.58.2), så internet navneopløsning virker for alt i dit VMware miljø).

Opret derefter en host record og en PTR record til din fremtidige vCenter i DNS:

 

I del 4 går vi videre med opbygningen af VMware vSphere lab og jeg viser dig, hvordan du konfigurerer din storage server.

Del denne side:

Leave a Reply